چاقوی آشپزخانه 5 نوع اصلی آن

علیرضا بهرامیان
۲ فروردین, ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
چاقوی آشپزخانه

مقدمه

یک چاقوی آشپزخانه استاندارد همه چیز را آنطور که باید انجام میدهد. علاوه بر افزایش سرعت و ایجاد راحتی، ایمنی فردی در استفاده چاقوی مناسب نیز تامین می شود. اما اینکه چه چاقویی باید انتخاب کنید و چگونه انتخاب کنید، مسئله ای است که خرید شما را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل مکررا می شنوید، چیزی که شما نیاز دارید، الزاما برندی بسیار مطرح نیست، بلکه محصول نیاز دارید که بتواند خواسته های شما را برآورده سازد. از همین رو در سری مقالات بازیارشاپ به چاقوی آشپزخانه پرداختیم تا بتوانید بهترین آن را بعد از شناخت کافی تهیه کنید.

چاقوی آشپزخانه

در حالی که اکثر ما آشپزخانه های خود را با توری های با تکنولوژی بالا، مایکروویو، مخلوط کن و آرام پز مدرن کرده ایم، قدیمی ترین وسیله – چاقوی آشپزخانه هنوز بخشی غیرقابل جایگزین از مجموعه آشپزخانه هاست. حتی مدرن ترین و پیچیده ترین آشپزخانه نیز می تواند احساس کسل کننده و بی روحی داشته باشد، اگر یک جفت چاقوی آشپزخانه خوب نداشته باشد که بتواند سختی های آشپزی را از بین ببرد. داشتن انواع مختلف چاقوها در آشپزخانه به شما کمک می‌کند تا آماده‌سازی را به‌طور مؤثر و سریع انجام دهید.

به طور کلی 5 چاقوی آشپزخانه وجود دارد که شما با داشتن آنها، تقریبا تمام نیازهای آشپزی را می توانید تامین کنید. این چاقوها عبارتند از :

چاقوی آشپزخانه

بهترین چاقوهای آشپزخانه را از ما بخواهید

1. چاقوی آشپزخانه : چاقوی بزرگ همه کاره یا Chef’s

این چاقو همه کاره است. یک زحمتکش واقعی بسیار همه کاره و مستحکم با تیغه ای نازک و ستون فقرات خمیده، در میان سرآشپزها بسیار محبوب است. در واقع مهمترین و مورد استفاده ترین چاقو در آشپزخانه است. دارای تیغه ای به طول حدودا 15-25 سانتی است که تا یک نقطه باریک می شود. جدا از خرد کردن و برش دادن سبزیجات و گوشت، انتهای مخروطی آن برای تعدادی از کارهای آماده سازی مانند له کردن سیر و حتی چرخ کردن مناسب است. یک تیغه 25 سانتی ممکن است کمی بزرگ به نظر برسد، اما تیغه بلندتر منجر به ضربه های کارآمدتر و برش دقیق تر می شود.

توصیه می شود که از چاقو مراقبت کنید و مرتباً آن را با استفاده از فولاد تیز کن، تیز کنید.

چاقوی آشپزخانه

چاقو آشپزخانه برای کارهای روزمره

2. چاقوی آشپزخانه : چاقوی پخت و پز یا دستی یا Paring

برای برخی از کارهای کوچک، چاقوی همه کاره ممکن است خیلی بزرگ به نظر برسد. در چنین شرایطی چاقوی پخت و پز بهترین دوست شماست. این چاقو یک تیغه کوتاه و یک لبه دارد که شبیه یک نسخه کوچکتر و ساده تر از چاقوی بزرگ همه کاره است. ضمنا این یک تیغه تیز است و برای چیزهایی مانند خرد کردن سیر، پوست کندن میوه ها و سبزیجات، دانه های فلفل، تمیز کردن میگو و … عالی است. آنها عالی هستند زیرا معمولاً حدودا 9 سانت طول دارند و دارای دسته های کوچکی هستند که برش دقیق را آسان می کند. هر جا که چاقوی بزرگ شما نتواند برود، چاقوی پخت و پز می تواند.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی سلاخی مخصوصا گوشت

3. چاقوی آشپزخانه : چاقوی سلاخی یا بیخسی یا Boning

این یکی به راحتی قابل تشخیص است و دارای یک تیغه باریک و نازک و نیمه انعطاف پذیر به طول بین حدودا 15 سانتی است. اگرچه این نام از هدف اصلی استخراج استخوان از برش های مختلف گوشت گرفته شده است، اما امروزه این سبک چاقو توسط حرفه ای ها و آشپزهای خانگی برای انواع کارهای آماده سازی غذا استفاده می شود. انعطاف پذیری و شکل تیغه به شما امکان می دهد در مکان های تنگ مانور دهید و نوک باریک آن می تواند غضروف مفاصل را بشکند، که به ویژه برای خرد کردن مرغ به قطعات مختلف مفید است.

همچنین از چاقوی بیخسی، می توان برای لایه برداری پوست و چربی دور گوشت استفاده کرد. چند تکه گوشت دارای یک لایه چربی است که باید قبل از پختن برداشته شود. تیغه نازک چاقوی سلاخی برای این کار مناسب است و انعطاف پذیری و تیز بودن آن به شما این امکان را می دهد که چربی و پوست گوشت را بدون کندن گوشت زیر آن جدا کنید. همچنین برای کندن پوست ظریف فیله ماهی مفید است.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی نان Bread

4. چاقوی آشپزخانه : چاقوی نان Bread

ممکن است تعجب کنید که چرا در دنیا به یک چاقوی متفاوت «فقط برای نان» نیاز دارید. اگر راست گفته شود، کارد نان فقط برای نان نیست. می تواند انواع مختلفی از وظایف را انجام دهد. برخلاف چاقوی آشپز یا چاقوی کاربردی با لبه‌های صاف و مستقیم، یک چاقوی نان دارای دندانه‌های رنده ای و اره‌ای مانند در امتداد لبه برش خود است. اینها درست مانند یک اره عمل می کنند و به برش دادن انواع خاصی از غذا به خصوص نان های پوسته دار بدون خرد کردن مرکز نرم کمک می کند. البته می توانید از چاقوی نان برای برش دادن انواع نان ها از باگت و بریوش گرفته تا شیرینی و بیسکویت استفاده کنید.

علاوه بر این، می تواند به عنوان ابزاری عالی برای شکل دادن و تراز کردن کیک برای تزئین، همراه با برش های ظریف برای سرو عمل کند.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی برش پنیر آشپزخانه

5. چاقوی آشپزخانه : چاقوی پنیر یا Cheese

به راحتی می توان چاقوهای پنیر را فراموش کرد و با یک چاقوی معمولی مستقیماً به جادوی پنیر رسید. اما بریدن پنیر با چاقوی مناسب موضوع اصلی نیست. استفاده از چاقوی صحیح باعث حفظ یکپارچگی ساختار پنیر می شود و پنیر را پس از برش به شکل اصلی و قابل ارائه خود نگه می دارد. چاقوی پنیر مناسب برش تمیزی از تردترین گوداهای قدیمی را هم نمی‌برد. چاقوهای پنیر سوراخ دارند. این سوراخ‌ها تماس سطح پنیر با چاقو را کاهش می‌دهد و چسبندگی آن را کاهش می‌دهد. نوک چنگال‌شده این چاقو به شما امکان می‌دهد که یک تکه پنیر را بدون دست زدن به آن به کسی بدهید.

از تنوع زیاد چاقوهای پنیر در بازار نگران نباشید. شما می توانید اکثریت قریب به اتفاق پنیرها را فقط با دو چاقو برش دهید – یک چاقوی بیل کوچک که می توان از آن برای برش پنیرهای سفت و دیگری برای پنیرهای نیمه سخت و پنیرهای نرم استفاده کرد.

14 چاقوی آشپزخانه که باید بشناسید

پیدا کردن چاقویی که با آن احساس راحتی می کنید در تمام وعده های غذایی خود استفاده سود، برای کارایی و موفقیت شما به عنوان یک آشپز ضروری است. چاقوهای آشپزخانه از مواد مختلفی ساخته شده‌اند، اندازه‌های متفاوتی دارند، دسته‌های متفاوتی دارند و وزن‌های متفاوتی دارند – و در هیچ یک از این دسته‌ها گزینه برتر وجود ندارد بلکه تفاوت آنها محسوس است. همچنین، شایان ذکر است که گران تر بودن لزوماً به معنای بهتر بودن نیست. مانند یک تی شرت سفید : آنچه برای دیگران بهترین است ممکن است برای شما بهترین نباشد.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی گلوبال

1. چاقوی آشپزخانه : چاقوی گلوبال

بهترین چاقوی آشپزخانه ژاپنی

چاقوی آشپزخانه کلاسیک جهانی

طول تیغه: حدود 20 سانت | سبک: ترکیبی | وزن: حدودا 150 گرم

چاقوی آشپزخانه گلوبال تنها چاقویی است که واقعاً به آن نیاز دارید. تیغه‌ای که طراحی ژاپنی دارد، اما تحت تأثیر چاقوهای سبک فرانسوی است. انحنای آن نسبت به تیغه تا نوک آن کمی بیشتر است و می تواند به هر دو صورت کار کند. به نظر، وزن آن در قسمت سبک ترین ها قرار دارد. کارهای ظریف تری را انجام می دهد، مانند درست کردن گلچه از یک کلم بروکلی یا برش دادن گوجه فرنگی، بدون اینکه آن را ناخوشایند کنید. با این حال، سنگین است. از تیغه برای تراشیدن جوجه ها، فشار دادن استخوان های کوچک و همچنین برای برش دادن کدوهای سخت برای برشته کردن می توان از آن استفاده کرد.

دسته در سمت کوتاه‌تر قرار دارد که به این احساس کنترل می‌افزاید. منحنی ظریف، اما مفید است، و اجازه می‌دهد کارهای تکراری (مانند خرد کردن پیاز) را سریع و کارآمد انجام دهید. در دست گرفتن آن راحت است، قوس کافی روی تیغه دارد. نوک آن نیز به اندازه‌ای تیز است که برای امتیاز دادن و چاقوکاری ظریف‌تر باشد.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی هیکاری

2. چاقوی آشپزخانه : چاقوی هیکاری

بهترین چاقوی آشپزخانه به سبک ژاپنی

طول تیغه: حدود 20 سانت | سبک: ژاپنی | وزن: حدودا 200 گرم

چاقوی آشپزخانه Shun Hikari اولین چاقوی است که می تواند بیش از شش سال تیغه بسیار تیزی داشته باشد. مقداری از چاقوی گلوبال سنگین‌تر است – هرچند، متذکر می‌شویم که سبک‌تر از چندین طرح اروپایی در زیر است) و لبه آن کمی خمیده‌تر است. در کل احساس تعادل داشتن را منتقل می کند. دسته چوبی که کمی در مرکز فرو رفتگی دارد، زیبا و برای نگه داشتن خوب آن است. دارای زاویه و با چنان فولاد باکیفیتی که حتی قرار نیست آنها را بیش از چند بار در سال تیز کنید، زیرا غیر ضروری است.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی Seki Magoroku

3. چاقوی آشپزخانه : چاقوی Seki Magoroku

بهترین چاقوی آشپزخانه ژاپنی ارزان

طول تیغه: حدود 20 سانت| سبک: ژاپنی | وزن: حدودا 140 گرم

چاقوی آشپزخانه Seki Magoroku (و جداکننده سبزیجات) ارزان ترین چاقو در این لیست است. تیغه آن در دسته نرم‌تر قرار می گیرد، به این معنی که لبه فوق‌العاده حاد خود را تا مدت‌ها نگه نمی‌دارد، اما همچنین وقتی کند می‌شود، تیز کردن آن آسان‌تر است. البته این مورد می‌تواند برای آشپز خانه کاملاً خوب باشد، حتی بهتر است. زیرا احتمال بیشتری دارد که از ابزاری برای تیز کردن استفاده کنند تا سنگی که به ظرافت و تمرین زیادی نیاز دارد. از دسته پلاستیکی که وزن آن را حتی نسبت به گلوبال سبک تر می کند نیز، نباید ترسید.

قطعاً یک دسته سنگین به تعادل کمک می‌کند، اما واقعاً این دسته کارایی لازم را دارد و نسبت به قیمتش مثل یک چاقوی باکیفیت به نظر می رسد.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی وستوف

4. چاقوی آشپزخانه : چاقوی وستوف

بهترین چاقوی آشپزخانه اروپایی

طول تیغه: حدود 20 سانت | سبک: اروپایی | وزن: حدودا 250 گرم

اگر یک چاقوی کلاسیک به سبک اروپایی می‌خواهید (سنگین‌تر از آن‌هایی که تا به حال توضیح داده‌ام)، وستوف را امتحان کنید. چاقویی که نیاز به توضیح اضافی ندارد و به‌طور کلی بهترین نامیده می شود. تیغه های آن با کیفیت فوق العاده دارد، همه کاره است، به دلیل بادوام بودنش می توان سالهای زیادی از آن استفاده کرد. به ندرت نیاز به تیز کردن دارد. فلز تمام طول دسته را در برگرفته که باعث می شود در کل چاقو احساس شود. سنگین‌تر از گلوبال و سکی ماگوروکو است و حس استحکام را منعکس می‌کند. همچنین، ناحیه‌ای که دسته به پایه پایین تیغه می‌رسد بسیار راحت است.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی هنکلز  Henckels Classic Precision Chef’s Knife

5. چاقوی آشپزخانه : چاقوی هنکلز  Henckels Classic Precision Chef’s Knife

بهترین چاقوی آشپزخانه اروپایی ارزان‌

طول تیغه: حدود 20 سانت | سبک: اروپایی | وزن: حدودا 280 گرم

نه تنها به اندازه کافی بادوام است، بلکه برای چندین دهه دوام می آورد. به نگهداری زیادی نیاز ندارد و لبه آن را برای مدت طولانی تری نسبت به چاقوهای ژاپنی نگه می دارد. بنابراین فقط باید هر هفت ماه یک بار آن را تیز کند. قطعاً سنگین است اما در دست گرفتن آن راحت است، به لطف لبه قابل توجه یا قسمت فولادی پهن‌تر که در انتهای تیغه و دسته قرار می‌گیرد (بخشی که بیشتر چاقوهای ژاپنی ندارند). می توان انگشت اشاره‌ را روی آن قرار داد و این موقعیت منجرب به کنترل خوب می شود.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی Messermeister

6. چاقوی آشپزخانه : چاقوی Messermeister

شیک ترین چاقوی آشپزخانه اروپایی

طول تیغه: حدود 20 سانت | سبک: اروپایی | وزن: حدودا 190 گرم

مردم عموماً به ظاهر چاقوهای ژاپنی جذب می‌شوند، زیرا تمایل به زیبایی خاصی دارند – اما این مدل اروپایی (ترجیحا به دلیل ساختار تیغه‌های سخت‌تر) بسیار زیبا است. به لطف چسب فولادی آلمانی قوی، تطبیق‌پذیری، دوام، تعادل و دقت فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌کند (به این معنی که تیغه به جای اینکه در جایی که این دو قسمت به هم می‌رسند، از میان دسته عبور می‌کند). دسته‌ای ظریف، نرم و چوبی دارد که نگاه کردن به آن و نگه داشتن آن بسیار زیبا است. شما نمی خواهید پلاستیک سخت را برای مدت طولانی نگه دارید، اما چوب احساس بسیار خوبی ایجاد می کند.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی Made In

7. چاقوی آشپزخانه : چاقوی Made In

بهترین چاقوی آشپزخانه برای مبتدیان

طول تیغه:حدود 20 سانت | سبک: ترکیبی | وزن: حدودا 220 گرم

یادگیری استفاده از چاقوی سبک تر با دقت می تواند کمی تمرین نیاز داشته باشد، اما این چاقو هنگام خرد کردن سبزیجات، محکم است و به دست من کمک می کند تا زمانی که تیغه فوق العاده تیز را در پیاز، هویج و کرفس تکان می دهید، محکم و صاف بماند. در دست احساس سفت و محکمی ایجاد می کند و دسته گرد آن نیز برای کمک کننده است. این چاقو نیز به دلیل ساختار کامل، مانند Messermeister فوق، جامد به نظر می‌رسد.هرگز لرزان نیست و در حین کار می توان تعادل داشتن آن را حس کرد.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی آشپزخانه میسن

8. چاقوی آشپزخانه : چاقوی آشپزخانه میسن

بهترین چاقوی آشپزخانه ارزان قیمت برای مبتدیان

طول تیغه: حدود 20 سانت | سبک: ترکیبی | وزن: حدودا 235 گرم

یکی از چیزهایی که چاقوها درباره آن صحبت می‌کنند، سختی فولاد است. به این معنی که واقعاً خوب تیز می شود، اما آنقدر سفت نیست که اگر آن را بد بو حرکت دهید، بتوانید آن را احساس کنید، و حتی آن را بشکنید.” این سطح از استحکام، در ذهن او، نقطه شیرینی کاملی است، و به همین دلیل، این چاقو تقریباً  به هر کسی توصیه می شود که می‌خواهد قدمی رو به جلو بردارد. آنها حتی برای مبتدیان هم مناسب هستند.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی هدلی و بنت

9. چاقوی آشپزخانه : چاقوی هدلی و بنت

بهترین چاقوی آشپزخانه متعادل

طول تیغه: حدود 20 سانت | سبک: ترکیبی | وزن: حدودا 185 گرم

Hedley & Bennett به‌خاطر پیش‌بندهایشان شناخته می‌شوند، اما آنها اخیراً شروع به ساخت چاقو کرده‌اند که اولین تلاششان برای ابزار آشپزخانه واقعی است. می توان در یک جمله گفت که روی این چاقوی آشپزخانه فکر شده است. اگرچه وزن چاقو یک اونس بیشتر از گلوبال است، اما در مورد بریدن مواد سفت مانند کدو و سیب زمینی می تواند مفید باشد. بعلاوه، وزن به طور مساوی از دسته به تیغه توزیع می‌شود، بنابراین در دست گرفتن آن سخت به نظر نمی‌رسد. از جزئیات زیبایی‌شناختی مانند آرم و پرچ‌های برنجی که به سختی قابل توجه هستند،برخوردار است.

برای در دست گرفتن خیلی سنگین نیست، اما به اندازه‌ای سنگین است که به راحتی از روی هر چیزی که می‌برید عبور کند.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی متریال

10. چاقوی آشپزخانه : چاقوی متریال

بهترین چاقوی آشپزخانه متعادل ارزان قیمت

طول تیغه: حدود 20 سانت | سبک: ژاپنی | وزن: حدودا 250 گرم

Material، یکی دیگر از شرکت‌های DTC، چاقوی واقعاً خوبی ساخته که به خوبی در دست جا می‌گیرد و در خرد کردن مواد احساس تعادل منعکس می کند. سنگین نیست، اما خیلی سبک هم نیست. به طور خاص و با دقت مهندسی شده است. تیغه به راحتی می‌تواند برش‌های نازک گوجه‌فرنگی را انجام دهد، که معیاری برای یک چاقوی آشپزخانه «خوب» است.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی وستوف Wüsthof Classic 5-Inch Hollow-Edge Santoku

11. چاقوی آشپزخانه : چاقوی وستوف Wüsthof Classic 5-Inch Hollow-Edge Santoku

بهترین چاقوی آشپزخانه فوق العاده کوچک

طول تیغه: حدود 13 سانت | سبک: ژاپنی | وزن: حدودا 110 گرم

اگرچه Wüsthof یک شرکت آلمانی است که در چاقوهای آلمانی تخصص دارد، اما چاقوی سانتوکو به سبک ژاپنی می‌سازد. به طور کلی، این یک مارک بسیار محبوب است (به نظر من اگر روی یک مجموعه چاقو سرمایه گذاری می کنید، بهترین انتخاب است) – و این تیغه کوچک اما قدرتمند درست در آن مجموعه جا می شود. چاقوی کوتاه‌تر به شما کنترل بیشتری می‌دهد، چون برای مدت طولانی برتری خود را حفظ می کند. این چاقو واقعاً سبک است. در واقع سبک‌ترین در این فهرست که می‌توان ساعت‌ها از آن استفاده کند.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی ویکتورینوکس

12. چاقوی آشپزخانه : چاقوی ویکتورینوکس

بهترین چاقوی آشپزخانه برای کاربردهای متنوع

طول تیغه: حدود 25 سانت | سبک: اروپایی | وزن: حدودا 160 گرم

معمولا بیشترین دوام را دارند و لبه تیز خود را حفظ کنند، حتی زمانی که روزانه در پروژه های سنگین استفاده می شوند. تیغه ها از جنس استیل ضد زنگ هستند که نگهداری آنها را آسان می کند و دستگیره چوب رز را برای راحتی در دست گرفتن جزء ویژگی های منحصر به فرد آنهاست. توضیح دیگری نیاز ندارد.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی سانتوکو میناتو سری چاقو ناکیری

13. چاقوی آشپزخانه : چاقوی سانتوکو میناتو سری چاقو ناکیری

بهترین چاقوی آشپزخانه برای سبزیجات

طول تیغه: حدود 18سانت | سبک: ژاپنی | وزن: حدودا 250 گرم

چاقوی ناکیری با تیغه ای مستقیم که کمی شبیه به یک برش کوچک است، به گونه ای طراحی شده است که در خرد کردن سبزیجات بزرگ مانند گل کلم و کلم و همچنین برش دادن، خلال کردن، و خرد کردن پیاز، فلفل، انواع سبزیجات ریشه ای بسیار خوب است. و بیشتر. این چاقو به اندازه چاقوی بزرگ، همه کاره است و می تواند برای کارهای بسیار مشابه استفاده شود. حتی برای کارهای ظریف مانند خرد کردن گیاهان یا بریدن یک تکه ماهی، این تیغه مورد استفاده است. تنها کاری که با آن انجام نمی شود، تکه‌ کردن نان است.

چاقوی آشپزخانه

چاقوی باب کرامر

14. چاقوی آشپزخانه : چاقوی باب کرامر

بهترین چاقوی آشپزخانه گران قیمت

طول تیغه: حدود 20 سانت | سبک: اروپایی | وزن: حدودا 250 گرم

این تیغه گران است. باب کرامر، یک هنرمند و صنعتگر واقعی، چاقوهای دست ساز می سازد که آنها را به طرفداران مشتاق و حرفه ای های جدی به حراج می گذارد. آن‌ها مرتباً ده‌ها هزار دلار می‌خرند (یا حتی، در موردی که او برای آنتونی بوردین خاص ساخت، یک چهارم میلیون دلار). این یک جایزه واقعی در قفسه چاقوی است – همیشه تیز با چنین دسته راحت و طرح فولاد دمشق امضا شده کرامر روی سطح صاف تیغه (او دو نوع مختلف فولاد را برای ایجاد این اثر ترکیب می کند). این سنگین ترین چاقوست و آن را برای کارهای بزرگ بیرون می شکند، مانند برش دادن تکه های بزرگ گوشت و بریدن کدوهای مخصوصا سفت.

توصیه بازیارشاپ

شناخت انواع چاقوهای آشپزخانه به شما کمک می کند در خرید آنها بهترین انتخاب را داشته باشید. البته چیزی که بین خانم ها متداول است انتخاب ست یا دسته کامل چاقوست که در مقاله ای دیگر به آنها نیز اشاره کرده ایم که می توانید آن مطلب را هم مرور کنید. تنها چیزی که در مورد چاقو مهم و ضروری است، کاربرد آنهاست. بنابراین برای بهره مندی دقیق و درست از محصولی که خریداری می کنید باید اطلاعات کامل داشته باشید. مطلب بالا به نظر می رسد با شناختی که ایجاد کرده، در حوزه آگاهی کمک کننده باشد. اما در صورت نیاز می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و سوالات احتمالی خود را مطرح نمایید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.